adauga propunere

Intram in ritmul laboratorului

Intram in ritmul laboratorului Ieri a fost o zi plina! Exprimare, prejudecati, carusel, zgomot, jucaus, nou sunt cuvinte care au aparut spontan pentru a o descrie.

"O experienta extraordinara, am intalnit oameni, ganduri, idei si fapte" (Raluca – Biblioteca Judeteanu Satu Mare)

Dar... sa incepem cu inceputul.

Sa ne cunoastem

Dis de cu dimineata, Gura Portitei a inceput sa prinda viata. Participantii au inceput sa se stringa, fiecare de pe unde "explora" teritoriul. Unii din camere, altii de la masa, dar si de pe plaja unde cativa mai matinali se bucurau de soare dupa o alergare sau baie in mare. Si... am inceput sa ne cunoastem. Cu totii dar si in grupuri mici. Cine suntem, de unde am venit, care este povestea noastra si cum am ajuns aici. Cuvantul de ordine a fost... inima. Si starea de spirit: cu sufletul deschis. Fiecare participant a venit insotit de un obiect relevant pentru relatia lui cu invatarea nonformala si a impartasit acest lucru cu ceilalti. Dupa care am intrat in spatiul tematic: discursul anti-discriminare. Am explorat o serie de etichete pe care le punem si care ne sunt pus. Toate acestea intr-o atmosfera relaxata, dar in care absolut toata lumea s-a implicat.

"Am reusit sa ne cunoastem foarte bine desi este un grup foarte mare. Procesul de interactiune cu oameni si organizatii este diferit fata de alte evenimente" (Daniela – Asociatia ACCEPT)

Cu metodele in carusel. Si atelier.

Impartiti in cinci grupe am inceput "sa ne dam" in carusel. Am descoperit nu mai putin de cinci metode: Biblioteca Vie cu Oana Mucea, A.R.T. Fusion, Dezbateri (Debate) cu Bianca Dragomir, ARDOR Muntenia, Expozitie Vie cu Andra Camelia Cordos, Asociatia Go Free, PhotoVoice cu Sinziana Dobre, Centrul de Resurse pentru participare publica si Transcend cu Mihaela Griga, Institutul Roman pentru Pace PATRIR.
Fiecare grup a trecut pe la fiecare metoda care a fost prezentate in mod interactiv
. Iar dupa amiaza am inceput sa lucram practic, in ateliere, pe cele cinci metode. Zi zilele urmatoare vom vedea si rezultatele efective ale acestori ateliere intrucat participantii le vor pune in scena sub forma unei demonstratii practice.

Dar... cel mai bine exprima chiar participantii ce s-a intamplat aici:
"A fost prima zi in care am facut chestii de genul asta si a fost super. Mi s-au potivit manusa toate tehnicile si jocurile facute" (Andrei – Asociatia Vira)
"Placut impresionat de metodele creative. Nu ma asteptam" (Ciprian – Fundatia Teatru fara Frontiere)
"O zi tare ingenioasa, chiar geniala. Am participat la atelierul de debate, chiar pe felia mea de democratie participativa" (Doru – Asociatia Go Free)
 

O seara si o noapte la fel de nebuna

Seara a continuat in acelasi mod. Am continuat sa ne cunoastem organizatiile mai bine intr-un mod semi-formal cu exercitii de networking dar si (la fel de important) la un pahar de vorba. Se stie ca, de obicei, dupa miezul noptii incep sa se intample tot felul de lucru mai... alternative. Drept pentru care, in mod absolut spontan, ne-am oferit cadou nu unul, ci doua preview-uri. Am inceput sa intram in ritm (si in sensul cel mai propriu) cu drumming si jonglerie. Si... pentru a incheia apoteotic, o baie in mare a fost exact ce aveam nevoie.
 

Si cateva fotografii...Colaj2.jpg

Pentru cei interesati si de o "poveste" vizuala AICI gasiti albumul de pe pagina de Facebook a primei zile. Iar AICI pe cel din ziua de sosire si pregatire.

 

Ce metode descoperim azi

Cam asa a fost in prima zi. Azi o luam de la capat. Va fi una din cele mai intense zile cu nu mai putin de opt metode (patru dimineata, patru seara) + bonus dumming seara. Care sun acestea?

Abordarea critica a normei - Irina Nita, Asociatia ACCEPT

Animatie Socio-Educativa in contextul drepturilor omului - Romina Matei, Institutul Intercultural Timisoara

Arta Povestirii (Storytelling) - Mihaela Cardu, Babel Education

Delivering Life - Andrei Tudose, DeliveringLife

Facilitare Grafica - Andreea Buzec, Fundatia Parteneri pentru Dezvoltare Locala

Jonglerie - Cosmin Catana, Curba de Cultura, Loredana Helici, ONG Crispus Sibiu

Schimburi relationale - Rozalia Timar, Asociatia Pas Alternativ

Teatru de Umbre - Andreea Iulia Vasilescu, Asociatia Culturala ASK ME

Scurte descrieri ale tututor metodelor gasiti in pagina evenimentului AICI.


Tag-uri: laborator, invatare, nonformal
Propus de Andrei Popescu la 03-09-2013 4:27:30
Editat de Andrei Popescu la 03-09-2013 5:16:53
Istoric Intram in ritmul laboratorului Modifica Intram in ritmul laboratorului
Iti place? Da un
Placut de 4 persoane
3508 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu