adauga propunere

Am fost preZENti!

Am fost preZENti! 126 evenimente
257 activitități
36 județe
Sute de organizatori și facilitatori
Mii de participanți

Așa ar putea fi rezumată în cifre cea de a treia ediție a Zilei Educației Nonformale care s-a desfășurat din dimineața zilei de 11 până seara zilei de 12 octombrie.

Mai important decât cifrele este însă spiritul nonformalului care rămâne preZENt alături de noi în fiecare zi a anului. Emoțiile. Limitele pe care ni le-am testat și, uneori, chiar depășit. Modul în care ne-am (re)descoperit pe noi și pe cei din jur. Pentru că a învăța nu este doar despre a acumula cunoștințe și informații. Este despre a experimenta. Despre a îți folosi nu numai capul, dar și mâinile și picioarele și, la fel de important, inima. Despre bucuria de a învăța pentru tine, împreună cu cei din jur. Aici si acum!

"Educația nu este pregătirea pentru viață, este însăși viața" - John Dewey. Învățăm tot timpul, chiar și atunci când nu suntem la școală (sau mai ales atunci). Chiar și când nu ne dăm seama, viața rămâne cel mai bun profesor.

Exact acest lucru încearcă să ne reamintească Ziua Educației Nonformale. Nu suntem doar simpli receptori de informație ci persoane care vor să învețe activ prin metode participative. Astfel, nu întâmplător, cele mai folosite activități la această editiție au fost atelierele de creație, jocurile și animația socio-educativă, dezbaterile, cafenelele publice, origami, ateliere de fotografie și photovoice, arta povestirii (storytelling), flashmob-uri, teatru simplu sau teatru social, biblioteci vii și nu numai.

Teme variate care au inclus voluntariat, sănătate și nutriție, natura, egalitate de șanse, cetățenie activă, prevenirea discriminarii și a discursului instigator la ură au fost "rupte" de limbajul de lemn  și abordate în mod creativ și experimentate pe viu, în mod interactiv.

Toate activitățile propuse au fost realizate voluntar, doar prin voința sutelor ONGisti și voluntari, profesori și elevi, dar și oameni care lucrează în biblioteci, muzee sau universități au lucrat cot la cot pentru ca ele să devina realitate. Tuturor acestora le mulțumim din suflet pentru timpul, energia, zâmbetele și optimismul investit în această aventură numită ZEN.

Primele imagini la evenimentele din țară sunt deja disponibile pe pagina de facebook nonformalii. Lista completă a evenimentelor organizate este disponibilă pe pagina online a Zilei Educatiei Nonformale.

Și nu uitați...

Astăzi este o zi bună pentru nonformal. Indiferent care este data din calendar!


Tag-uri: Ziua Educatiei Nonformale, ZEN, nonformal, invatare
Propus de nonformalii la 14-10-2013 4:31:26
Editat de nonformalii la 14-10-2013 4:51:51
Istoric Am fost preZENti! Modifica Am fost preZENti!
Iti place? Da un
Placut de 7 persoane
3975 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu