adauga propunere

A inceput Laboratorul!

A inceput Laboratorul! 8 si ceva dimineata. 4 paturi intinse pe jos. Bancute si scaune pe margine. Pe un perete scrie „Astazi este o zi buna pentru nonformal”. Pe un altul sunt lipite cateva zeci de imagini in format A4, colorate, care transmit mesaje precum „Shoot for the moon. Even if you miss, you will land among the stars”, „I have never let my schooling interfere with my education”, „Don’t discriminate! EDUCATE!”, „Keep calm and volunteer”... Un balon sub forma de inima pe un scaun. O mingiuta de jonglat undeva pe jos. Carti. Jocuri. Materiale de training. Un felinar. Niste cubulete albe cu litere colorate pe ele. Rame de fotografii cu imagini asemanatoare celor de pe perete. Doua lampioane rosii. Niste betisoare ornamentale verzi si galbene. Urme de nisip. Fotografii la intrarea in sala si pe un perete, tot cu mesaje legate de educatie... O cafea. Muzica in surdina. Afara e soare... A inceput Laboratorul!!!! Deja sala asteapta inceperea primei sesiuni de dimineata, sesiune in care cei 45 de participanti, impreuna cu persoanele care vor sustine ateliere pe parcursul Laboratorului (au venit 19 pana acum; urmeaza sa mai vina 3) si cu noi, organizatorii, ne vom cunoaste ceva mai bine decat am apucat sa o facem ieri.

Aseara ne-am intalnit cu totii la 9.30. Intai am mers, impartiti in 5 grupuri, sa descoperim un pic zona Portitei si, impreuna cu ea, povestea Laboratorului... cum a inceput, acum mai bine de 5 ani, cum a reusit Laboratorul sa aduca impreuna oameni implicati in educatie nonformala, care vor sa preia metode de invatare de la cei care deja  le cunosc si le aplica; cum a reusit Laboratorul sa schimbe vieti si cum Laboratorul e un spatiu al experimentarii, un eveniment pe care fiecare participant si-l creeaza si din care isi ia lucrurile de care are nevoie. Dupa acest tur de descoperire, ne-am intalnit toti in sala – ce sala plina era! Am vorbit despre educatie nonformala, despre program... Am terminat la 11 si ceva.

Astazi cap de afis sunt metoda Transcend, biblioteca vie, photovoice, expozitia vie si debate-ul – cele 5 metode despre care participantii vor afla, trecand printr-un carusel. Apoi, dupa-amiaza, impartiti in 5 grupuri, vor ramane sa aprofundeze una dintre cele 5 metode. Iar diseara vom avea o sesiune de networking – inca o ocazie de a cunoaste mai bine cine este aici, ce fac organizatiile si institutiile reprezentate in Laborator, cine sunt nonformalii de anul acesta.

Vrem sa intram si in Laboratorul de anul acesta cu inima deschisa catre oameni si invatare! Pentru ca despre asta e Laboratorul.

Daca vreti sa vedeti Laboratorul in imagini, suntem pe Facebook: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.360380490760272.1073741832.288286341303021&type=1

Astazi este o zi buna pentru nonformal!Propus de Miruna la 02-09-2013 3:31:48
Editat de Miruna la 02-09-2013 3:36:30
Istoric A inceput Laboratorul! Modifica A inceput Laboratorul!
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
3285 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu