adauga propunere

7.5 milioane de Euro pentru educatia nonformala...

7.5 milioane de Euro pentru educatia nonformala... ...in anul 2013 pentru activitati de tineret!

7.555.014 Euro pentru a fi mai exacti! Acesta este bugetul programului Tineret in Actiune pentru organizatiile din Romania, in crestere cu aproximativ 15% comparativ cu 2012 (informatii detaliate legate de bugetul pentru 2013 gasesti AICI).

Asadar... ai o idee desteapta in cautare de finantare? Ideea ta implica tinerii in activitati de invatare nonformala? Tineret in Actiune iti poate pune ideile in miscare. Nu unul, nici doua ci trei termene limita te asteapta anul acesta pentru a solicita finantare: 1 februarie, 1 mai si 1 octombrie.

Nu fi spectator! Implica-te!

De ce? Pentru ca:
... este un mod prin care ideile devin actiuni
... iti permite sa fii creativ, deschis, spontan, nonformal
... te (re)descoperi impreuna cu tineri din toata Europa testand interculturalitatea pe bune
... una este sa vorbesti despre forta initiativei si avantajele invatarii nonformale sau voluntariatului si alta este sa iei initiativa
... ai sansa de a te face auzit!

Bugetul cel mai consistent, cu peste doua milioane de Euro este alocat proiectelor in cadrul Serviciului European de Voluntariat. Voluntariatul se poate face oriunde, inclusiv in alte tari. Este exact ceea ce propune SEV: o experienta unica in viata unui tanar care isi doreste sa contribuie prin activitatea sa in comunitatea care il gazduieste avand in acelasi timp posibilitatea sa isi imbunatateasca propria cultura si competentele sale intr-un mediu intercultural.clipart_of_16323_sm_2.jpg

Multi-culturalitatea se afla la ea acasa si prin intermediul Schimburilor de tineri. Mai bine de un milion si jumatate de Euro vor sprijini proiecte in care tineri din toata Europa se pot implica activ pentru a explora prin experienta directa realitatile sociale si culturale europene.

Initiativele tinerilor reprezinta un instrument excelent pentru invatarea experientiala si nonformala permitandu-le acestora sa fie direct si activ implicati in comunitatile lor. Astfel tinerii devin activi in viata de zi cu zi si sunt incurajati sa vorbeasca despre interesele si nevoile lor... ba, chiar mai mult, sa preia initiativa.

Lucratorii de tineret nu sunt nici ei uitati. Prin proiecte de Formare si Retele acestia pot beneficia de cursuri de formare, seminarii, vizite de job shadowing, retele si nu numai pentru dezvoltare personala, profesionala si organizationala.

Sintagme precum "cetatenie activa", "valori si principii democratice" sau "societate civila" se desprind din limbajul de lemn si sensul lor capata sens in viata reala prin proiecte Proiecte pentru democratie participativa.

In sfarsit, dar fara a fi mai putin importante, Intalnirile tinerilor si ale responsabililor de politici de tineret creeaza un spatiu de dezbatere aducand la aceeasi masa toti actorii implicati in politici de tineret in vederea   imbuntatirii dialogului dintre acestia.

Interesat? Daca da gasesti mai multe informatii legate de ce ai de facut in Ghidul Programului Tineret in Actiune si Apelul National la Propuneri de Candidatura. Acestea sunt disponibile alaturi de formularele de candidatura la http://www.tinact.ro/candidatura

Totodata proiectele Tineret in Actiune pot fi un bun instrument de a experimenta si de a pune in practica metode de invatare in context nonformal precum cele prezentate in sectiunea dedicata a portalului nonformalii.ro (disponibile la http://www.nonformalii.ro/metode).

Totodata prin intermediul acestor proiecte se pot organiza si activitati legate de Saptamana Europeana a Tineretului sau Ziua Educatiei Nonformale (care prezinta, de altfel, si prioritate nationala la finantare).
Tag-uri: proiecte, finantare, nonformal, metode, voluntariat, buget
Propus de Tineret in Actiune la 21-01-2013 4:59:35
Editat de Andrei Popescu la 22-04-2013 11:57:08
Istoric 7.5 milioane de Euro pentru educatia nonformala... Modifica 7.5 milioane de Euro pentru educatia nonformala...
Iti place? Da un
Placut de 9 persoane
5369 vizualizari

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu