IMPACT

IMPACT Programul IMPACT (Implicare, Motivare, Participare, Acţiune, Comunitate, Tineri) dezvoltat de Fundaţia Noi Orizonturi (FNO) constă în Cluburi de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri. Cluburile IMPACT combină învăţarea, distracţia şi serviciul în folosul comunităţii pentru a ajuta tinerii să-şi dezvolte abilităţi de viaţă şi să se pregătească pentru a intra pe piaţa muncii. IMPACT îi ajută pe tineri să devină agenţi ai schimbării, capabili să-şi transforme propria viaţă şi comunitatea în care trăiesc în mod pozitiv. Membrii IMPACT se implică direct în comunitate, implementând la fiecare patru luni un proiect de serviciu în folosul comunităţii.

Prin intermediul IMPACT tinerii învăţă şi sunt motivaţi să se dezvolte în patru domenii cheie: cetăţenie activă, angajabilitate, antreprenoriat social şi leadership. Reţeaua IMPACT numără 141 de Cluburi şi este cea mai mare mişcare de tineret din România, cu peste 3000 de membri şi peste 450 de lideri de club voluntari (aprox. 80% profesori + studenţi, preoţi, asistenţi sociali). Programul IMPACT este recunoscut ca model de bună practică de experţi internaţionali în domeniul dezvoltării tinerilor şi a fost replicat la nivel internaţional, 30 Cluburi IMPACT fiind deschise în Honduras, 2 în SUA şi 4 în Republica Moldova.

„Fundaţia Noi Orizonturi reuneşte arta şi ştiinţa de dezvoltare a tineretului într-un model global care merită să fie examinat de către profesioniştii în dezvoltare la nivel global. Ori de câte ori sunt rugată să vorbesc despre cele mai bune practici în domeniul educaţiei prin serviciul în folosul comunităţii, programul IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi este exemplul pe care îl ofer.” Cathryn L. Thorup, Ph.D. (Harvard), Senior Fellow, International Youth Foundation.


106596-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-power-button2.png---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> --->
Mai multe informații despre program, legătura sa cu nonformalui şi cum puteţi beneficia de el găsiți în sub-secțiunile meniului din dreapta. Tot aici aveți la dispoziție o serie de Resurse, Stiri/Articole/Testimoniale sau Evenimente relevante.
---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> --->


106567-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-check-mark5-ps.png
Secţiunea din portal dedicată acestui program este administrată de Fundaţia Noi Orizonturi. Datele de contact sunt disponibile aici.Adaugat de Andrei Popescu la 29-10-2012 7:34:28
Editat de Andrei Popescu la 05-12-2012 15:33:10
Iti place? Da un
Placut de 9 persoane
56437 vizualizari