Origami Teatru

Origami Teatru
Origami-teatru este o metoda educativa nonformala ce imbina arta orientala a plierii hartiei, origami - cu teatrul de animatie. Interferenta acestor doua arte pe teritoriul educatiei impleteste respectul fata de reguli, specific artelor martiale adus de origami, cu dinamica cu care orice forma de teatru stimuleaza inteligenta emotionala. Ea este o metoda nonformala prin care participantii de orice varsta devin mai rabdatori, se concentreaza mai bine, castigand mai multa incredere in fortele proprii, dar si devenind mai fluenti si mai responsabili in comunicarea emotiilor si  ideilor proprii. 
 
Prin metoda origami teatru se invata cum se pliaza un patrat de hartie pentru a obtine diverse forme, se invata sa se elaboreze povesti folosind figurinele pliate, se cultiva rabdarea si atentia la detalii si mai ales se invata sa se comunice creativ si metaforic emotii si idei simple sau complexe. 
 
Motoda se pliaza pe grupuri de orice varsta si se poate aplica grupurilor din orice colt al lumii. Ea are o functie educativa, dar in egala masura una terapeutica (printre altele, se pot dezvolta activitati de animatie clinica pentru copii – A.C.T.O.R., sau se poate folosi in programe de recuperare a dependentilor de droguri ( Asociatia Culturala ASK ME) si alta estetica (se pot face filme, spectacole de teatru, expozitii,etc )

In cadrul acestei metode intalnim trei etape: origami poveste, origami joc si origami teatru. Fiecare etapa poate fi implementata separat insa impreuna creeaza un proces de invatare in cadrul caruia participantii isi dezvolta creativitatea, toleranta, memoria, atentia, etc. Mai multe informatii despre aceste etape puteti gasi in cadrul sectiunii "Origami-teatru pas cu pas"
--------------------------------------------------------------------------->
106596-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-power-button2.pngMai multe informatii despre modul in care aceasta metoda poate fi folosita:
gasiti in sub-sectiunile meniului din dreapta.
Tot aici aveti la dispozitie o serie de Resurse (link-uri, materiale video), Stiri/Articole/Testimoniale sau Evenimente relevante. 
---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ------------>
106567-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-check-mark5-ps.png

Secţiunea din portal dedicată acestei metode este administrată de Andreea Vasilescu (Asociatia ASK ME). Date de contact: iuliavas2003(at)yahoo.com
 
Adaugat de Andrei Popescu la 08-06-2013 5:07:59
Editat de Andrei Popescu la 01-07-2014 12:14:42
Iti place? Da un
Placut de 3 persoane
59829 vizualizari
TOP