Open Space

Open Space
In anii ’80, americanul Harrison Owen a facut o descoperire cu care multi dintre noi suntem de acord, in urma analizei experientelor noastre personale in ceea ce priveste organizarea de conferinte, seminarii si intalniri de lucru. Owen a organizat o conferinta mare, cu sute de participanti si cu vorbitori „scumpi”, cu prezentari importante si workshopuri relevante temei.

Prezenta participantilor la sesiuni, precum si evaluarea, au demonstrat ca oamenii nu venisera la conferinta pentru acele lucruri „importante”, si nu valorau prezentarile expertilor atat de mult, ci mai degraba cautau sa schimbe impresii si experiente cu ceilalti participanti la conferinta. Asadar, li se parea ca au obtinut cele mai multe informatii in... pauzele de cafea!

Deci Harisson Owen s-a hotarat sa organizeze aceste conferinte pe viitor in stilul pauzelor de cafea. Practic, conferinta urma sa fie mai informala si sa foloseasca pe cat posibil scaune asezate in forma de cerc (pentru a demonstra de asemenea ca toti participantii au aceeasi valoare). De asemenea conferinta urma sa combine avantajele discutiilor libere si concentrate din pauzele de cafea cu discutiile orientate catre atingerea unor obiective clare. Si un lucru era clar: noul format de conferinta urma sa ofere participantilor libertatea de a decide ce vor discuta si cum vor lucra in timpul petrecut impreuna.

Asa s-a nascut Open Space Technology (Tehnologia Spatiului Deschis), si de atunci metoda a fost folosita intr-o varietate de contexte: pentru organizarea conferintelor, seminariilor, trainingurilor de nivel avansat, intalnirilor intre specialisti, proceselor creative si chiar a intalnirilor de planificare strategica sau a negocierilor internationale.


--------------------------------------------------------------------------->
106596-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-power-button2.pngMai multe informatii despre modul in care aceasta metoda poate fi folosita:
gasiti in sub-sectiunile meniului din dreapta.
Tot aici aveti la dispozitie o serie de Resurse (link-uri, materiale video), Stiri/Articole/Testimoniale sau Evenimente relevante. 
---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ------------>
106567-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-check-mark5-ps.png

Secţiunea din portal dedicată acestei metode este administrată de Adriana Popescu (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile - FDSC). Date de contact: adriana.popescu(at)fdsc.ro
Adaugat de Andrei Popescu la 13-11-2012 9:37:13
Editat de Andrei Popescu la 01-07-2014 12:13:35
Iti place? Da un
Placut de 19 persoane
138067 vizualizari
TOP