Poi

POI – POI - ce este?

 
„Poi” in maori semnifica „minge”. In forma cea mai bruta si simpla POI-POI reprezinta 2 mingii care sunt manevrate manual printr-o sfoara cu maner care este atasata de minge (cate o sfoara legata de  minge, pentru fiecare mana, normal). Putem sa invartim aceste mingiute in fel si chip, intr-o multitudine de combinatii, iar daca punem si niste muzica deja spectacolul devine cu adevarat deosebit. Se considera ca poi-urile reprezinta o forma de jonglerie indirecta pentru ca obiectele sunt manevrate prin intermediul altor obiecte, in acest caz - sfoara cu pricina.

Nivelul superior al acestui obiect reprezinta poi cu foc care pot  fi aprinsi oferind astfel un spectacol "incandescent". Insa, in forma cea mai uzuala si folosita vom gasi poii cu panglici legate de o contragreutate care accentueaza Foto 5.jpgmiscarea, facand-o mai vizibila si mai spetaculoasa. Poti sa le confectionezi singur sau poti sa le cumperi (de obicei, online, cum ar fi, de exemplu, AICI).

Exista peste 60 de miscari care pot fi realizate cu un poi, atat in fata cat si la spate (cele de la spate reprezentand nivelul celor avansati) iar intr-un spectacol se realizeaza foarte multe combinatii intre acestea, rezultand in final o gama extrem de bogata de posibilitati de construire a unui spectacol original.
 
Poi-ul ofera o bogatie mai mare de miscari, grade diferite de dificultate si un spectacol vizual mult mai de impact prin combinatia de costumatie, coregrafie, muzica, lumini, sau foc.
 
Animatia cu poi este o forma de arta stradala care poate implica muzica si dansul, care presupune creativitate pentru coregrafii diverse sau miscari ale corpului, si toate adunate pot oferi un spectacol fascinant, elegant si impresionabil.

Cu ce incepi?

Exista foarte multe site-uri  cu lectii pentru a invata arta miscarilor poi si inclusiv pentru realizarea de coregrafii complicate, fascinante vizual; Poi-ul nu necesita decat perseverenta si motivatie. Nu ne crede pe cuvant, incearca si tu (de exemplu AICI). Fi liber sa scotocesti online si dupa alte resurse si, daca gasesti lucruri care merita impartasite, nu ezita sa o faci in sectiunea Resurse)

Mai jos gasesti un playlist cu opt fimuletze de introducere in lumea Poi.

Adaugat de Cosmin la 25-07-2013 0:20:22
Editat de nonformalii la 25-07-2013 6:24:48
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
5332 vizualizari
TOP