Flower Stick

Flower stick (Devil stick) - ce este?

Flowerstick.jpg
Se pare ca oamenii au folosit acest obiect pentru diferite motive, inca de acum 4000 de ani, in Africa si in China. Apoi, ca toate celelalte tehnici a ajuns si in Europa, fiind astazi utilizata in multe directii, chiar si ca o forma de atractie, hobby sau sport.

De fapt, devil stick-ul cuprinde un set de 3 elemente:
- bastonul principal, cu un diametru cam de 3 cm si lungime de la 80 la 120 cm, mai gros la capete si subtiat catre mijloc;
- alte doua bete de control care au cam 1 cm diametru si intre 35 si 50 cm lungime;
 
Cert este ca bastonul principal este construit dupa anumite principii fizice care ii permit sa aiba o gravitatie diferita; acest baston principal va sta permanent in aer fiind manuit prin intermediul celor doua bete; senzatia de iluzie este prezenta si la acest obiect: niciodata bastonul nu va fi atins de mainile artistului in mod direct, chiar daca acesta cade, va fi ridicat prin intermediul betelor.

Miscarea de baza este reprezentata de PENDUL (tic-tac), si toate celelalte miscari pleaca de aici. Acestea se realizeaza prin mentinerea la aceiasi inaltime a bastonului prin manuirea consecutiva a betelor de control, lovind cu anumita viteza intre centrul de greutate si capatul inferior sau superior al bastonului. In acest fel bastonul va oferi impresia ca pluteste.
 
Aceasta este miscarea de baza. Bineinteles ca, pentru a creste complexitatea elementelor, cei pasionati vor trece la utilizarea unei singure maini si implicit doar unui bat de control, la realizarea de miscari la spate, la efectuarea elementelor pe sub un picior, la aruncarii la diferite inaltimi - cu mai multe bastoane sau nu, la trucuri care implica mai multi artisti (care lucreaza pe acelasi baston, cu aceleasi bete, etc.)

Exista diverse versiuni ale acestui obiect; unele sunt construite pentru viteza de rotatie redusa, fiind altfel mult mai usor de manevrat de amatori; de exemplu, Flower Stick (denumit asa datorita terminatiilor care ofera impresia unor petale de flori).  Varianta cea mai dificila, insa si cu cel mai mare impact vizual, este DEVIL-ul in flacari. Batul este realizat dintr-un material special, iar durata unui astfel de spectacol va fi influentata de durata combustibilului folosit. Oricat de lung sau scurt ar fi spectacolul, in mod garantat impactul pe timp de noapte va fi ridicat.

Cu ce incepi?

Nu exista sfaturi extrem de detaliate pentru a invata:
- achizitioneaza un obiect (exista mai multe site-ul de unde poti sa il achizionezi, ex AICI)
- fa rost de tutoriale de pe internet (vezi si mai jos) sau de la alti cunoscatori si...
- incepe sa practici, sa repeti si sa iti creezi propria coregrafie.
Timpul necesar pentru a asimila anumite miscari depinde numai de tine si poti sa contactezi alti practicieni sa afli anumite sfaturi sau chiar sa creezi impreuna cu ei anumite momente de spectacol.

Mai jos gasesti un playlist cu noua fimuletze de introducere in lumea Flower/Devil Stick.

Adaugat de Cosmin la 25-07-2013 0:23:32
Editat de nonformalii la 25-07-2013 6:51:20
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
5250 vizualizari
TOP