Flashmob

Flashmob

Ce este un flashmob?

Un flashmob (unde flash este o clipa si mob este o multime) este o adunare de foarte scurta durata de oameni, intr-un loc public, participantii realizand o actiune neobisnuita pentru o perioada scurta de timp (de obicei cateva secunde/minute), dupa care grupul se raspandeste ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Flashmob-ul e o “prezentare” pentru spectatori accidentali, cu scopul de a trezi sentimente de neintelgere, interes. Flashmob-ul este o actiune de masa, o modalitate de a te exprima si de a transmite un mesaj catre societate, un mesaj care, poate, altfel nu ar fi ajuns la grupul tinta si/sau la publicul larg.


Ce nu este in flashmob?

Un flashmob NU este:
- o actiune care are ca scop promovarea unui produs comercial sau care implica producerea de profit in urma actiunii
- un eveniment in care participantii sunt platiti pentru a face actiunea
- un eveniment care nu are ca scop constientizarea asupra unui anumit aspect (un eveniment fara scop)

 

De ce flashmob?

Flashmob-ul este, mai presus de toate, un instrument social! De participare, implicare, luare de atitudine...

N.B. Participarea in actiuni de masa neautorizate este, de obicei, pedepsita dupa lege.

Persoanele care participa la un flashmob isi dezvolta spiritul de echipa, spontaneitatea, seriozitatea, capacitatile de planificare – daca si organizeaza aceasta miscare. Si mai presus de toate fac constientizare la nivel de comunitate asupra unui anumit aspect.

Participantii la o activitate de flashmob nu ofera si nu primesc bani pentru participare, aceasta fiind o activitate voluntara. Motivele pentru care oamenii ar veni la un flashmob sunt diverse, printre acestea putandu-se numara distractia, dorinta de se simtii independenti de stereotipuri de comportament, pentru a testa capacitatile proprii in efectuarea de actiuni spontane in locuri publice, pentru a avea senzatia de apartenenta la o actiune comuna, de a experimenta noi senzatii emotionale.

Aceasta metoda este folosita de multi oameni in toate colturile lumii inca din anul 2003 pentru a aduce constinentizare la nivel de cominitate locala, nationala si internationala. Nu s-a realizat inca o statistica vis a vis de numarul persoanelor implicate in astfel de activitati, insa avand in vedere popularitatea crescuta a acestei metode se poate vorbii de un numar de sute de mii de oameni care au fost implicati cel putin o data intr-un flashmob. Cel mai mare flashmob inregistrat a fost realizat in New York in anul 2006 si a adunat 5000 de participanti.


--------------------------------------------------------------------------->
106596-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-power-button2.pngMai multe informatii despre modul in care aceasta metoda poate fi folosita:

• Cum organizezi un flash mob?
• Categorii de flash mob

gasiti in sub-sectiunile meniului din dreapta.
Tot aici aveti la dispozitie o serie de Resurse (link-uri, materiale video), Stiri/Articole/Testimoniale sau Evenimente relevante.

---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ---> ------------>

106567-3d-glossy-orange-orb-icon-symbols-shapes-check-mark5-ps.png

Secţiunea din portal dedicată acestei metode este administrată de Vlad Dumitrescu (Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile - FDSC). Date de contact: vlad.dumitrescu(at)fdsc.ro
 

Adaugat de vlad la 08-06-2013 5:41:43
Editat de Andrei Popescu la 01-07-2014 12:15:35
Iti place? Da un
Placut de 7 persoane
101796 vizualizari
TOP