Exemple de cafenele publice

Fundatia Comunitara Iasi: “Ne întâlnim. Dezbatem. Facem”


cafenea iasi 1.jpgFundatia Comunitara Iasi este o asociatie din orasul cu acelasi nume care, impreuna cu Librariile Carturesti a organizat un program de tip ‘Cafeneaua Publica’, cu intalniri regulate in 2012 si 2013. Motto-ul editiilor este “Ne întâlnim. Dezbatem. Facem”. Locatia este Libraria Carturesti din Iulius Mall din Iasi.Toti iesenii interesati de discutii in legatura cu orasul lor sunt asteptati sa dezbata problemele si solutiile in legatura cu acesta.
 
Formatul intalnirilor este urmatorul: se incepe cu o sesiune de prezentari unde vorbesc persoane din institutii publice sau private care sunt specialiste in tema abordata. Urmeaza o dezbatere pe tema de interes comun iar la final sunt propuse proiecte care ar putea rezolva problema discutata. Participantii sunt de asemenea incurajati sa faca o contributie pentru finantarea initiativelor comunitatii.
 
Cea mai recenta intalnire – editia a VIII-a din 15 martie 2013 – a avut ca subiect marketing-ul cultural al institutiilor din oras, cu invitati si reprezentanti care au vorbit despre Opera Nationala Romana, Muzeul Literaturii Romane si Teatrul Fix din Iasi. S-a discutat despre strategiile de comunicare ale institutiilor culturale din oras precum si participarea publicului la evenimentele de acest gen. O echipa de tineri studenti a castigat finantarea proiectului lor de promovare a Muzeului Literaturii Romane, pe care o implementeaza in colaborare cu acesta incepand cu luna iunie.
 
In editiile precedente s-au dezbatut subiecte cum ar fi proiecte de mediu locale, administrarea patrimoniului cultural al orasului, problemele economiei locale sau ale antreprenorilor din Iasi.
 
Sursa informatiilor si mai multe detalii la:http://cafeneauapublica.ro

cafenea iasi 4.jpg  cafenea iasi 2.jpg   cafenea iasi 5.jpg


Mentality Changers, Radauti - Voluntariatul


Grupul Mentality Changers sunt parte a asociatiei UMANIA - Forumul pentru Fuziune Sociala din Radauti, Suceava. Acestia au organizat in martie 2013 un eveniment pe modelul cafenelei publice. Participantii au fost 20 de tineri cu varste cuprinse intre 15 și 19 ani din zona Radauti. Ei au avut ocazia de a-si exprima parerile si de a veni cu propuneri in privinta participarii active in viata publica locala si cum ar putea schimba in bine orasul lor. S-a discutat si despre voluntariat si faptul ca acest mod de participare este unul dintre cele mai folositoare pentru tineri, oferindu-le ocazia de a contribui la o lume mai buna.
 
„In cadrul Cafenelei am constientizat ca diversitatea este o calitate ce nu este valorificata indeajuns in societatea de astazi. In calitate de gazda in cadrul discuțiilor ce dezbateau tema "Ce inseamna sa fii un membru activ in societate?" am aflat ca tinerii incearca sa devina membrii activi prin ceea ce știu cel mai bine sa faca și ca și-ar dori sa se desfașoare mai multe proiecte prin care sa li se dea șansa de afirmare.” (Diana Jugan- coordonator de proiect)

Sursa informatiilor si mai multe detalii la: http://volundariez.wordpress.com/2013/03/11/526/

cafenea radauti 1.jpg  cafenea radauti 4.jpg cafenea radauti 5.jpg

Primim întrebări şi sugestii şi căutăm exemple de cafenele publice care s-au întâmplat - sinziana (at) ce-re.ro
Adaugat de Sinziana Dobre la 26-07-2013 6:36:07
Editat de Sinziana Dobre la 26-07-2013 7:42:17
Iti place? Da un
Placut de 1 persoane
4706 vizualizari
TOP