arhiva evenimente adauga propunerea ta

ZIN - Ziua Invatarii Nonformale 2019

Incepe la 11-10-2019 ora 0:00, se incheie la 12-10-2019 ora 23:00
România, Jud. Alba
Creat de Andrei Popescu la 17-09-2019, 7:56:05 / Editat de Andrei Popescu la 17-09-2019, 7:56:40
Iti place? Da un
Placut de 4 persoane
570 vizualizari

ZÎN - Ziua Învăţării Nonformale 2019

Și anul acesta, în octombrie, nonformalul iese pentru a noua oară în stradă! Sau vine în şcoală, în companie, la muzeu … sau în oricare alt loc deschis învățării. Peste 900 de evenimente au fost organizate în cele opt ediţii desfășurate până acum.

Împreună putem sparge bariera de 1000 de evenimente! Ce zici, te bagi?

Așadar te invităm (sau reinivităm) să fii ZÎN(ă) în cea mai lungă zi a anului care va începe vineri, 11 octombrie și va continua, cum altfel, decât până sâmbătă seara, așa cum ne-am obișnuit deja. Împreună contribuim în România la transformare în acord cu principiile și valorile pe care noi le promovăm și anume ÎNVĂȚAREA, indiferent de contextul în care aceasta se petrece.

 

Deci... ZÎN 

De ce? Pentru că vrem să facem cunoștință publicului larg cu învățarea nonformală
Când? Așa cum v-ați obișnuit, pe parcursul a două zile: vineri 11 și sâmbătă 12 octombrie 2019
Unde? În comunitatea, organizația sau instituția ta
Cine? Oricine este interesat de promovarea învățării în context nonformal
Cum? Prin activități activ participative și metode de învățare folosite în context nonformal

Ducem împreună magia învățării cu și de plăcere la tine în comunitate!

 

Ce se va întâmpla?

Orice vrei tu. Limita este dată doar de imaginația voastră și accentul pus pe procesul de învătare. Nonformală, bineînțeles.

Invităm toți oamenii din organizaţii și instituţii, care cred în beneficiile învăţării în context nonformal şi care practică activităţi şi metode activ participative, să realizeze în 11 și 12 octombrie evenimente vizibile în comunităţile din întreaga ţară sub umbrela mare a evenimentului Ziua Învățării Nonformale.

Se poate realiza o varietate largă de activităţi, de la lucruri de mică avergură, punctuale, la evenimente stradale, mari, cu activităţi dintre cele mai diverse. Limita este dată doar de imaginația voastră și accentul pus pe procesul de învăţare.

Ateliere de origami şi quilling, piese de teatru forum, proiecţii de filme, mini training-uri, expoziţii de fotografie, cafenele publice, dezbateri, evenimente de promovare a învățării nonformale, vânători de comori, city quest-uri…

 ... sunt doar câteva din multele exemple de activităţi care ar putea să fie realizate în cea mai nonformală zi a anului!

Pentru a îți face o idee și pentru inspirație ai acest playlist realizat într-o ediție anterioară a laboratorului de educație nonformală (click AICI) unde găsești disponibile o serie de metode care pot fi aplicate cu succes în cadrul ZÎN.

 

Interesat să duci ZÎNul la tine în comunitate?

Nu trebuie decât să introduci evenimentul/activitatea pe care doreşti să o desfăşori pentru ZÎN în calendarul de Evenimente, intrând în acest eveniment si apoi prin click pe butonul Adaugă eveniment subordonat. Pentru a putea adăuga un eveniment trebuie să fiţi înregistrat pe site, adică să aveţi cont de utilizator(vezi tutorialul in PDF, e drept de la ediție din 2017, dar la fel de relevant).

Foarte important: în textul de prezentare al evenimentului asigură-te că treci o scurtă descriere, ora de început și de final, locul (preferabil și cu adresă) și date de contact pentru cei intresați (cel puțin o adresă de e-mail).

 

Interesat să participi sau să promovezi?

Nu ezita să dai mesajul mai departe. Te invităm să promovezi evenimentele care ți se par relevante pe facebook sau alte canale de social media. Te rugăm să folosești hashtag-ul #ZÎN (pentru urmări mai ușor tot ce se întâmplă cu ZÎNul). Puteți alătura hashtag-ului principal și #eusuntZÎN #eusuntZÎNă #suntZÎNatic sau #ZÎNtnonformal

Eveniment Facebook AICI.

 

Promovare

Pentru o promovare coerentă vă rugăm să folosiți în materialele create următoarele elemente vizuale:

- logo-ul "Tot educaţie. Nonformală" în format .jpg (click aici) sau în format .png (click aici).

Nu ezita să dai mai departe. Te invităm să promovezi evenimentele care ți se par relevante pe facebook sau alte canale de social media. Pentru acest lucru ai la dispoziție un buton dedicat imediat sub titlu pe care te încurajăm să îl folosești cu încredere. În plus, te rugăm să folosești hashtag-ul #ZÎN (pentru urmări mai ușor tot ce se întâmplă cu ZÎNul). Puteți alătura hashtag-ului principal și #ZÎNtnonformal
 
Vezi ce se întâmplă la tine în comunitate! Nu trebuie decât să dai click pe județul tău din harta interactivă disponibilă în partea dreaptă din secțiunea Evenimente.
 
Totodată, pentru organizatori, dacă doriți să primiți o serie de materiale promoționale este foarte important să completați chestionarul disponibil AICI până pe data de 1 octombrie 2019. În acest sens, este foarte important să ne puneţi la dispoziţie o adresă poștală validă la care să le livrăm. Evenimente pot fi adăugate și după acest termen, însă nu vom mai putea asigura trimiterea de materiale promoționale.
 

Informații suplimentare

Detalii și înscriere la  oricare din următoarele site-uri (evenimentul tău va fi vizibil în toate trei iar contul tău de utilizator pe oricare dintre acestea este valid și pentru celelalte două)
 
ANPCDEFP nu creează decât cadrul pentru desfășurarea activităților sub umbrela Zilei Învățării Nonformale. Meritul și responsabilitatea organizării activităților aparține organizatorilor locali (inclusiv eliberarea de adeverințe de participare, dacă acestea se solicită de către participanți).
 

Adresa: toată țara
Organizator: toți cei interesați
Persoane de contact: Andrei Popescu

Commentarii

Nu exista comentarii.

Postati un comentariu

Calendar de evenimente
Harta evenimentelor